Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Την 1 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος διάρκειας έξι  μηνών και στόχος είναι να υλοποιηθεί σε δεκατρείς δήμους της χώρας δηλαδή έναν δήμο ανά περιφέρεια. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα δοθεί με βάση το εισόδημα και τα περιουσιακά κριτήρια. Η οικονομική ενίσχυση θα είναι:

  • 200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο που έχει ετήσιο εισόδημα έως 2.400 ευρώ
  • ως 400 ευρώ για 4μελή οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 4.800 ευρώ.
  • Για οικογένειες ανέργων που έχουν ενήλικα παιδιά η μηνιαία οικονομική ενίσχυση θα είναι έως 400 ευρώ για 4μελή οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

AΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) να προβούν άμεσα σε έκτακτους και στοχευμένους ελέγχους για αδήλωτη εργασία στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής, του Πειραιά, της Κω, της Αχαΐας και του Λασιθίου, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτση..

Προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσε​ων και των δόσεών τους (2014)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:
Ημερομηνίες Υποβολής (Αρχειο xls)

Διευκρινίσεις σχετικά με τον υπολογισμό προστίμων εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οικονομικού έτους 2014

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ:

OAEE:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ

 
Εγκύκλιοι

 
- Εγκύκλιος: 1 ΘΕΜΑ: «Ανακεφαλαίωση και συμπλήρωση των οδηγιών που αφορούν στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης «παλαιών ασφαλισμένων», ήτοι ασφαλισμένων σε οποιοδήποτε φορέα Κύριας Ασφάλισης ή το Δημόσιο πριν την 1/1/1993»
  
- Εγκύκλιος: 2 ΘΕΜΑ :«Ανακεφαλαίωση και συμπλήρωση των οδηγιών που αφορούν στην προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης «νέων ασφαλισμένων», ήτοι ασφαλισμένων σε οποιοδήποτε φορέα Κύριας Ασφάλισης ή το Δημόσιο από την 1/1/1993 και εφεξής»
  
- Εγκύκλιος: 3 ΘΕΜΑ: «Θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας συνταξιούχων και των μελών της οικογενείας τους, για ένα εξάμηνο, μετά τη λήξη της συνταξιοδότησής τους».
  
- Εγκύκλιος : 4 ΘΕΜΑ: Ρυθμίσεις οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών Ν.4152/2013. Νέες διατάξεις άρθρου 12 Ν. 4225/7-1-2014 (ΦΕΚ 2 / τ. Α΄) .
  
- Αιτήσεις που αφορούν την Εγκύκλιο : 4 ΘΕΜΑ: Ρυθμίσεις οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών Ν.4152/2013. Νέες διατάξεις άρθρου 12 Ν. 4225/7-1-2014 (ΦΕΚ 2 / τ. Α΄) .
  
- ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ 24-2013 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
  
- ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 5 ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση οφειλών από αναδρομική αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας, εκτός Μηχανογραφικού Συστήματος»

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,                                                                 Αθήνα,  03 - 07 -2014
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ                          
             ΟΑΕΕ
      ΓΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 
                                                  

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ-ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
 
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει τους ασφαλισμένους του, ότι μετά  τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, με βασικό στόχο την κάλυψη από πλευράς παροχών περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, λόγω των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών της χώρας, ισχύουν για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ τα εξής:
α) παροχές ασθένειας σε είδος (υποπ. Α3, ν.4254/2014): Ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη Δ.Ο.Υ σύμφωνα με την ΠΟΛ 1102/14.7.2005 και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου δεύτερου του 3845/2010 ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα, δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, παροχή ασθένειας σε είδος, μέχρι 28.2.2015, εφόσον οι οφειλές τους στον οικείο ασφαλιστικό φορέα αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα ως άνω έτη δεν υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ.
β) πρόσβαση στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ΚΥΑ Αριθ. Υ4α/ΓΠ/48985/3 Ιουνίου 2014): ασφαλισμένοι που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στα οικεία Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης (πολυήμερης και βραχείας) σε κρατικό Νοσοκομείο.
γ) πρόσβαση στο σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης (ΚΥΑ Αριθ.Γ.Π./Οικ.56432/28 Ιουνίου 2014): παροχή δωρεάν φαρμακευτικής φροντίδας για όσους απώλεσαν την ασφαλιστική ικανότητα λόγω οφειλών στα Ταμεία και για τα εξαρτημένα μέλη της οικογένειάς τους.   
Με το παραπάνω νομοθετικό πλέγμα αντιμετωπίζεται το μείζον κοινωνικό θέμα της παροχής περίθαλψης σε ανασφάλιστους οφειλέτες.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός