Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος τέκνου και του πολυτεκνικού επιδόματος, βάσει κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, (ΦΕΚ Β' 701/20-03-2014). Με τον νέο τρόπο θα αποφεύγονται στο εξής οι καθυστερήσεις που υπήρχαν στη χορήγηση των επιδομάτων.
Έως τώρα το επίδομα τέκνων από τον ΟΓΑ, το οποίο κυμαίνεται από 13,33 ευρώ έως και 80 ευρώ το μήνα ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και το εισόδημα των δικαιούχων, καταβάλλονταν μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της φορολογικής δήλωσης και του εντύπου Α21, δηλαδή της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος που υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «taxisnet», μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. 

Στο εξής, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλονται στους δικαιούχους κάθε έτους ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός 20 ημερολογιακών ημερών. Αντίστοιχα, η επεξεργασία και εκκαθάριση των αιτήσεων Α21 με βάση τις συμπληρωματικές - τροποποιητικές Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Ε1, θα πραγματοποιείται μέχρι τη λήξη του πρώτου διμήνου του επόμενου έτους. 

Ως καταληκτική προθεσμία για την υποβολή αίτησης Α21 κάθε έτους ορίζεται η 15η Ιανουαρίου του επόμενου έτους ή τυχόν νέα οριζόμενη με απόφαση του υπουργού Εργασίας. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση Α21 εντός της προθεσμίας, ο υπόχρεος καθίσταται μη δικαιούχος για το έτος αυτό. Τα εισοδήματα που λαμβάνονται υπόψη είναι αυτά που έχουν δηλωθεί στις εκκαθαρισμένες αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Ε1. 

ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΕΩΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Μέχρι τις 20 Απριλίου 2014 θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων που πλέον θα χορηγούνται ανά τρίμηνο. Αυτό προκύπτει από κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Μαυραγάνη σύμφωνα με την οποία το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες θα καταβάλλονται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, από την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε ημερολογιακού τριμήνου και εντός είκοσι ημερολογιακών ημερών.

XΟΡΗΓΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ 2014

Ξεκίνησε, με απόφαση της Διοίκησης του ΟΓΑ, από την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 η υποβολή αιτήσεων Α21, που αφορά στη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014.  Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, με την υποβολή του Ε1, ταυτόχρονα ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 για τα Οικογενειακά Επιδόματα του έτους 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση Α21 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του TaxisNet και αφού έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (Ε1)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

29/03/2014
Νέο Στοιχεία πορείας ελέγχου δηλώσεων με προσκόμιση δικαιολογητικών στη Δ.Ο.Υ.
Το αρχείο ενημερώνεται καθημερινά και περιέχει συγκεντρωτικά στοιχεία μέχρι και την προηγούμενη εργάσιμη της δημοσίευσης.    (σε .xls)   (σε .pdf)
09/12/2013
Καταπολέμηση της διαφθοράς 
Κώδικας δεοντολογίας   (σε .pdf)

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Παράταση στις δηλώσεις ενάρξεων, μετατάξεων και αποθεμάτων των αγροτών

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, δίνεται παράταση στις δηλώσεις ενάρξεων και μετατάξεων των αγροτών μέχρι και τις 15 Απριλίου, ενώ στις δηλώσεις αποθεμάτων δίνεται παράταση έως 30 Μαΐου 2014.

Προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσε​ων και των δόσεών τους (2014)

ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΩ:

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ νεώτερα..

  • Για περιπτώσεις βεβαίωσης με ημερομηνία 31.12.2013 ανεξόφλητων ή μερικώς εξοφλημένων παροχών Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 2012, μπορείτε να δείτε και να τυπώσετε αναλυτικά στοιχεία ακινήτων και την ειδοποίηση ανά υπόχρεο στοhttp://link.minfin.gr/eidop

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός