Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικές δηλώσεις Φ.Ε. έως ...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  υποβολή των Αρχικών Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος σας για το οικονομικό έτος 2013 θα μπορείτε να κάνετε ΕΩΣ και την Πέμπτη 19/12/2013.

ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει όσους από τους συνταξιούχους του δεν έχουν προσκομίσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, να προσέλθουν ΑΜΕΣΑ στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για την συμπλήρωσή τους, έως το αργότερο τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012.

Η έλλειψη ΑΜΚΑ και ΑΦΜ διαπιστώνεται από το τελευταίο Ενημερωτικό Σημείωμα που σας αποστέλλεται και αφορά το γ΄ τρίμηνο του 2012. Yποχρεωμένοι να προσέλθουν στα γραφεία του ΟΑΕΕ είναι ΜΟΝΟ οι συνταξιούχοι για τους οποίους στα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, που τυπώνονται στο πάνω και δεξιό τμήμα του Σημειώματος, δεν υπάρχει εγγεγραμμένος αριθμός.

Κατά την προσέλευσή τους στα γραφεία του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
2. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα  κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).


Η τυχόν μη συμπλήρωση των στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θα οδηγήσει άμεσα σε αναστολή καταβολής της σύνταξης.

ΟΑΕΕ: Ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές έως 31/12/2012 μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2013 σε 42 δόσεις.

Ανακοίνωση : Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών - 11/12/2013


Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει τους ασφαλισμένους ότι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές έως 31/12/2012, μπορούν να  τις ρυθμίσουν μέχρι  τέλη Δεκεμβρίου 2013  σε 42 δόσεις.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΩΡΟΣΗΜΟΥ Γ΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2013 ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ.
ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΩΡΟΣΗΜΟΥ Γ΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2013 ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ
  1. Στις 11 / 12 / 2013 αρχίζει από τα Υποκ/τα - Παρ/τα του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. η καταβολή Δωροσήμου του Γ΄ Τετραμήνου του 2013.

  2. Η πληρωμή θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 11 / 12 / 2013 μέχρι 24 / 01 / 2014, κατά τις ημερομηνίες 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20, 27, 30 / 12 / 2013 και 7, 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 23, 24 / 01 / 2014, εντός του πρωϊνού ωραρίου λειτουργίας των Υποκ/των.

  3. Δικαιολογητικά πληρωμής:
    • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο.

    • Για τους απογραφέντες μέχρι 3/2/2002 η προσκόμιση ΔΑΤΕ ή Βιβλιάριο Εντολών Ασφάλισης ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου.

    • Για τους απογραφέντες από 4/2/2002 και μετά η προσκόμιση της Βεβαίωσης Απογραφής Ασφαλισμένου ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου.

  4. Το δωρόσημο καταβάλλεται και μέσω Τραπεζών σε όσους οικοδόμους εκδήλωσαν επιθυμία και υπέβαλαν την σχετική αίτηση - δήλωση. Ειδικά για τους παραπάνω η κατάθεση του δικαιούμενου ποσού δωροσήμου στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα πραγματοποιηθεί την 11 / 12 / 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθούν στο Υποκ/μα της περιοχής τους.



ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ      

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Σύνταξη Ιανουαρίου 2014..

Η σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται.
Η ρύθμιση αυτή γίνεται λόγω των εορτών.

Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό σύστημα Τελωνείων “ICISnet”.

Την Τρίτη 03/12/2013 ετέθει  σε παραγωγική λειτουργία το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό σύστημα Τελωνείων “ICISnet”.
 H  χρήση του συστήματος από τις τελωνειακές αρχές αποτελεί ορόσημο για την επίτευξη του τελικού σκοπού του ηλεκτρονικού τελωνείου, στο βαθμό που καθιερώνει ως νέα μορφή επικοινωνίας μεταξύ του τελωνείου και των αποδεκτών των τελωνειακών υπηρεσιών την ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών.


Με την έναρξη λειτουργίας του “ICISnet” ισχύουν οι παρασχεθείσες με τις ήδη εκδοθείσες εγκυκλίους οδηγίες για τη διεκπεραίωση όλων των τελωνειακών διαδικασιών. Επιπρόσθετα οι οικονομικοί φορείς δύνανται να χρησιμοποιούν τις δημοσιευθείσες στο παρακάτω link  ηλεκτρονικές διευθύνσεις για την αποστολή ερωτημάτων.

ΔΕΝ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ του Φ.Π.Α στα νησιά..



Με αφορμή δημοσιεύματα περί επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά από το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για κάτι τέτοιο.
Σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε παραδείγματα εξαιρέσεων από τους  γενικούς κανόνες φορολόγησης που μειώνουν το φορολογικό βάρος.

Σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών.

ΔΕΝ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ του Φ.Π.Α στα νησιά..

Με αφορμή δημοσιεύματα περί επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά από το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει πρόθεση ή σχεδιασμός για κάτι τέτοιο.
Σε συνέντευξή του σε ξένη εφημερίδα, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε παραδείγματα εξαιρέσεων από τους  γενικούς κανόνες φορολόγησης που μειώνουν το φορολογικό βάρος.
Σε καμία περίπτωση δεν εξετάζεται θέμα κατάργησης των εξαιρέσεων αυτών.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ; Μπορείτε να το κάνετε ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ..

Όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το 2014 θα προωθηθεί ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο αναμόρφωσης-μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με βασικούς πυλώνες την αξιολόγηση όλων των δομών του Δημοσίου με έμφαση στα Υπουργεία ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο του κράτους στις νέες του μειωμένες διαστάσεις, την επαναξιολόγηση του προϊόντος που θα παράγει κάθε δημόσια διαδικασία και την απόκτηση μίας σύγχρονης στρατηγικής διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων που διαθέτουμε.0 πολίτης λοιπόν θα προσκομίζει στο εξής  ένα ευανάγνωστο φωτοαντίγραφο χωρίς να περνάει μέσα από μια τυπική διαδικασία επικύρωσης η οποία στην ουσία δεν προσφέρει τίποτα. Ο κ. Μητσοτάκης προχωρά επίσης σε μια σημαντική αλλαγή στη διαδικασία αδειοδότησης μιας κατηγορίας μικρών επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης για την ίδρυση των οποίων  θα αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση έναρξης δραστηριότητας στον δήμο προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να αποκτήσουν άδεια λειτουργίας. Στη συνέχεια ο δήμος θα έχει την υποχρέωση σε ένα 20% αυτών των επιχειρήσεων να ελέγχει εάν  η επιχείρηση είναι σύννομη. Μία δήλωση λοιπόν του επιχειρηματία αρκεί για να ξεκινήσει τη δραστηριότητα και κατόπιν  θα πρέπει ο δήμος ή οι άλλες αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τη νομιμότητα της επιχείρησης. Αυτή  η διαφορετική διαδικασία αδειοδότησης θα αφορά επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης όπως είναι τα καταστήματα τροφίμων, παντοπωλεία, κάβες, κομμωτήρια, αθλητικές σχολές κ.λπ.

H ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:

KATAΛΗΚΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:
Δημοτικοί Φόροι-Υποβολή δήλωσης και απόδοση του παρακρατηθέντος φόρου εισοδήματος από αμοιβές και αποζημιώσεις μελών του Δ.Σ. που βαρύνουν την Α.Ε.

Παρακρατηθέντες Φόροι-Υποβολή φόρου για τα εισοδήματα αντιπροσώπων, πρακτόρων μεσιτών κλπ για αμοιβές ή προμήθειες από αλλοδαπά εργοστάσια .

Παρακρατηθέντες Φόροι-Υποβολή δήλωσης από Δημόσιες Υπηρεσίες, Ο.Τ.Α, Κοινωφελή Ιδρύματα, Οργανισμούς και Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας, Δημόσιες Επιχειρήσεις ή Εκμεταλλεύσεις και ΝΠΔΔ  για την παρακράτηση φόρου εισοδήματος κατά την προμήθεια από επιχειρήσεις κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Παρακρατηθέντες Φόροι -Απόδοση φόρου που παρακρατήθηκε τον προηγούμενο μήνα σε εργολάβους και ενοικιαστές δημόσιων και  δημοτικών προσόδων επάνω στην αξία του κατασκευαζόμενου έργου.

Παρακρατηθέντες Φόροι - Καταβολή Χαρτόσημου Δανείων

Χαρτόσημα - Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου τόκων διαφόρων περιπτώσεων

20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Φόρος Τόκων -Υποβολή Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α με χρεωστικό υπόλοιπο μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, Επιτηδευματίες με βιβλία Γ' κατηγορίας και ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ

ΦΠΑ - Intrastat - Vies - Υποβολή προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, όταν ο ΑΦΜ λήγει σε 1


21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 
Φ.Μ.Υ.-Υποχρεώση καταβολής Δώρου Χριστουγέννων

23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Λοιπές Υποχρεώσεις-Υποβολή προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων  όταν ο ΑΦΜ λήγει σε 2

24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 
Φ.Μ.Υ.-Υποβολή προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων όταν ο ΑΦΜ λήγει σε 3

27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Φ.Μ.Υ.-Υποβολή δήλωσης και απόδοσης  Ειδικού Φόρου Πολυτελείας.

Παρακρατηθέντες Φόροι:Υποβολή Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και παραδόσεων αγαθών, καθώς και παροχής και λήψης υπηρεσιών μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, για συναλλαγές που αφορούν τον προηγούμενο μήνα, ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ

ΦΠΑ - Intrastat - Vies: Τελευταία ημέρα υποβολής INTRASTAT ΟΝ LINE

ΦΠΑ - Intrastat - Vies:Υποβολή προσωρινής δήλωσης ΦΜΥ Νοεμβρίου, από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, όταν ο ΑΦΜ λήγει σε 4

30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Φ.Μ.Υ.: Υποβολή προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ.Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων όταν ο ΑΦΜ λήγει σε 5

Φ.Μ.Υ.
31 Δεκ 2013
Λήξη των κωδικών πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Λοιπές Υποχρεώσεις -Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Α.Π.Δ. Νοεμβρίου - εργοδότες κοινών επιχειρήσεων - Υποβολή ανεξαρτήτως αριθμού μητρώου.

ΙΚΑ - ΑΠΔ:Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Α.Π.Δ. για Εργοδότες ΟΙΚΟΔΟΜΟ-ΤΕΧΝΙΚΩΝ Έργων προηγούμενου μηνός ηλεκτρονικά ή σε Υποκατάστημα ΙΚΑ ανεξαρτήτως Α.Μ.Ε

ΙΚΑ - ΑΠΔ:Υποβολή δήλωσης για αποζημιώσεις απολυόμενων μισθωτών

Παρακρατηθέντες Φόροι:Υποβολή περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α με πιστωτικό ή μηδενικό υπόλοιπο μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, επιτηδευματίες με βιβλία Γ' κατηγορίας, ανεξαρτήτως Α.Φ.Μ.

ΦΠΑ - Intrastat - Vies:Τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας

Διάφορα τέλη:Υποβολή Τιμοκαταλόγων διαφημίσεων

Αγγελιόσημο Διαφημίσεις: Υποβολή δήλωσης και απόδοση εισφοράς Εισιτήρίων Δημοσίων Θεαμάτων

Λοιπές Υποχρεώσεις: Υποβολή δήλωσης και απόδοση φόρου από τις κινηματογραφικές επιχειρήσεις για τα εισιτήρια που εκδόθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Παρακρατηθέντες Φόροι: Υποβολή προσωρινής δήλωσης ΦΜΥ για τον μήνα Νοέμβριο, από όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, όταν ο ΑΦΜ λήγει σε 6


  

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός