Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΙΚΑ: ανακοινώνει την νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ενημέρωσης Στοιχείων Διεύθυνσης Κατοικίας Ασφαλισμένου.


Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα τέθηκε σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα www.ika.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους), που απευθύνεται, στη παρούσα αρχική (πιλοτική) φάση, σε ορισμένες κατηγορίες άμεσων ασφαλισμένων, για να καταχωρήσουν τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους, ώστε να τους αποσταλεί σε αυτή η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 (1/3/2014-28/2/2015).

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη έως 4/12/2013:

  • στους υπαλλήλους που μισθοδοτούνται από το Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. (προσωπικό Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

    και μέχρι 8/12/2013 στους υπαλλήλους:

  • των Υπουργείων (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.),

  • των Ν.Π.Δ.Δ. - πλην Ο.Τ.Α. (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.) και

  • των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που διέκοψαν τη λειτουργία τους εντός του 2013.

Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην Υπηρεσία, οι ανωτέρω ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων οποιουδήποτε Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., προκειμένου να καταχωρηθούν τα ορθά ατομικά τους στοιχεία στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ιδρύματος.

Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα λάβουν τις ετικέτες στη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TAXIS).

Οι λοιπές κατηγορίες ασφαλισμένων δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφού η αποστολή σε αυτούς των αυτοκόλλητων ετικετών ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 θα γίνει με την ίδια διαδικασία που γινόταν κατά τα προηγούμενα έτη.

Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., στοχεύοντας στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σχεδιάζει, αφού αξιολογήσει τα αποτελέσματα από τη πιλοτική λειτουργία της παρούσας ηλεκτρονικής υπηρεσίας, να θέσει στη διάθεση όλων των ασφαλισμένων ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω της οποίας θα καταχωρούν τις αλλαγές των στοιχείων τους, ώστε να μην απαιτείται η προσέλευσή τους στις μονάδες του Ιδρύματος.

Η πληρωμή όλων των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πραγματοποιηθεί κανονικά...



Πληρωμή συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου
...σε όλους τους δικαιούχους στις 28/11/2013, με εξαίρεση των συντάξεων του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες λόγω τεχνικού προβλήματος θα καταβληθούν την επομένη 29/11/2013.
  

ΟΑΕΕ:Νόμοι

OAEE:καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές για δύο ακόμα χρόνια..

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ                           
             ΟΑΕΕ
      ΓΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ                                                                                         Αθήνα, 22.11.2013

Διοίκηση και το Δ.Σ του Οργανισμού, εκτιμώντας την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, αποφάσισαν να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για δύο ακόμη έτη, έως 31/12/2015, διευκολύνοντας έτσι τους ασφαλισμένους να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Επισημαίνουμε ότι η καταβολή των εισφορών αποτελεί προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού αλλά και την ατομική και οικογενειακή προστασία των ασφαλισμένων, αφού εξασφαλίζει την λειτουργία της επιχείρησης, το δικαίωμα περίθαλψης και την συνταξιοδοτική τους προοπτική.

Ανεστάλη η εφαρµογή της διάταξης περί αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές...

.. που προέκυψαν από την εφαρµογή του άρθρου 44 του Ν. 3986/11, µέχρι την έκδοση απόφασης του ΣτΕ επί της  σχετικής προσφυγής του ΤΕΕ, για την Ειδική Προσαύξηση ( ΕΙΠΡ ) του ΤΣΜΕΔΕ  και η εφαρμογή  θα γίνει  με την  επόμενη Μισθοδοσία (Αυγούστου 2013)
Οι κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει µε νέες τιµές ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ και δεν συµψηφίζονται µέχρι 
την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ. (Βλέπε σχετικά
 εδώ )

Νέα Ηλεκτρονική Υπηρεσία Ενημέρωσης Στοιχείων Διεύθυνσης Κατοικίας Ασφαλισμένου.



Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα τέθηκε σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία (στην ιστοσελίδα www.ika.gr/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους), που απευθύνεται, στη παρούσα αρχική (πιλοτική) φάση, σε ορισμένες κατηγορίες άμεσων ασφαλισμένων, για να καταχωρήσουν τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους, ώστε να τους αποσταλεί σε αυτή η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 (1/3/2014-28/2/2015).

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη έως 4/12/2013
και μπορείτε να τη βρείτε εδώ  

Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα λάβουν τις ετικέτες στη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TAXIS).

ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Ανακοίνωση 
  • Στις 27 Νοεμβρίου   θα  καταβληθή το πρώτο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνόςΔεκεμβρίου 2013
  • Στις 13 Δεκεμβρίου θα  καταβληθή   το δεύτερο δεκαπενθήμερο της Μισθοδοσίας του μηνός Δεκεμβρίου 2013

1η αποστολή εκκαθάρισης «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.)

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την 1η αποστολή εκκαθάρισης «Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.)» που προβλέπεται από το άρθρο 44 του Ν.4111/2013. Όσοι φορολογούμενοι εμπίπτουν σε Φ.Π.Δ. μπορούν να τυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα από το δικτυακό τόπο www.gsis.gr από την επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες à Φόρος Πολυτελείας».
Κατά την πρόσφατη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι φορολογούμενοι είχαν τη δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων των οχημάτων που αναγράφονταν. Καθώς αυτό δεν θα είναι δυνατό στην δήλωση του οικ. έτους 2014, καλούνται οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν άμεσα σε διορθώσεις στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Επισημαίνεται επιπρόσθετα, πως οι περιπτώσεις στις οποίες οι μεταβολές (κυβισμού, έτους πρώτης κυκλοφορίας και μηνών χρήσης των αυτοκινήτων) οδήγησαν σε μείωση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης έχουν σταλεί στις κατά τόπους ΔΟΥ για έλεγχο με βάση την ΠΟΛ 1245 / 13.11.2013.
Ας σημειωθεί ότι  δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους πολίτες, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr και από την επιλογή «Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου à Κατάσταση Οχημάτων», να ελέγξουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που διαθέτει το Υπουργείο Οικονομικών.
Σε όσες περιπτώσεις δεν δηλώθηκαν ή δηλώθηκαν διαφορετικά στοιχεία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική - τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. το συντομότερο δυνατόν.

Kαταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής όλων των καταστάσεων του Κ.Β.Σ...

Το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής όλων των καταστάσεων του Κ.Β.Σ (π.δ 186/1992 - ΦΕΚ 84 Α΄) για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2012, καθώς και των ισοζυγίων για τις χρήσεις που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2012, ανεξαρτήτως του καταληκτικού ψηφίου του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ) του υπόχρεου, ορίζεται η 28η Νοεμβρίου 2013.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Κ.Α

Καλωσορίσατε στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Βεβαίωση Συντάξεων (Για Φορολογική Χρήση)».
Μέσω της υπηρεσίας αυτής, έχετε τη δυνατότητα πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά σας στοιχεία να εκδόσετε τη «Βεβαίωση Συντάξεων Για Φορολογική Χρήση». Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) και του ενταχθέντος κλάδου σύνταξης τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ (δηλαδή τα τέσσερα πρώτα ψηφία του Α.Μ. ΔΙΑΣ ειναι 0150, 0151 και 0416 αντίστοιχα).

Πληροφορίες/Οδηγίες
Βλέπε εδώ δείγμα ενημερωτικού σημειώματος
Κάτοικος
Α.Μ. (γράμματα & νούμερα)
Α.Μ. ΔΙΑΣ (χωρίς κενά)
A.M.K.A.
Α.Φ.Μ.
Έτος
Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης

Ανανέωση
Εισάγετε εδώ τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης
όπως εμφανίζεται αριστερά


Καθαρισμός